Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Életmódváltás: valóban olyan nehéz? Kiderítjük!

WEBBeteg.hu
engeteget hallunk arról, hogy mit kell tennünk egészségünk megőrzése érdekében, de a gyakorlatban sokszor mégsem olyan egyszerű áttérni a kiegyensúlyozott étrendre és beiktatni az életünkbe a rendszeres testmozgást. A sikeres életmódváltás mégsem lehetetlen, ezt egy olvasónk segítségével be is bizonyítjuk.

A BMI alapján a magyar lakosság több mint fele esik az elhízott és a túlsúlyos kategóriába, ami nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is problémákat okozhat, éppen ezért fontos, hogy időben megszabaduljunk a plusz kilóktól. Hogyan fogjunk hozzá? Mitől lesz sikeres az életmódváltás? Milyen nehézségeket rejt magában? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amikor egy életmódváltási kísérletre kértük fel egy olvasónkat.

Szilvi (28 éves) szinte 100 százalékban megtestesíti a magyar átlagot: napi 8-10 órát dolgozik, szereti a magyaros ételeket és emellett kevés zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű terméket fogyaszt. A mozgásszegény életmódnak, az étrendnek és enyhe pajzsmirigybetegségének köszönhetően az utóbbi években felkúszott rá némi súlyfelesleg, amit három hónap alatt Dr. Torzsa Péter (orvos), Györki Niké (dietetikus) és Katus Attila (edző) segítségével próbálunk meg lefaragni.

A cikk folytatását itt olvashatja el.

Címkék: életmódváltás, életmód, egészséges életmód, életmód terv, Katus Attila