Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

KATUSFOOD Pizza Budapesten

KATUSFOOD Pizza Budapesten a Trattória Toscana-ban

Pizzadiéta! Jól hangzik, nem?

Egy pizza, ami egészséges, telis tele van vitaminokkal, élelmi rosstal és ásványi anyagokkal, és még finom is. Ez volt az álmom, a szent cél, ami a szemem előtt lebegett, amikor a @Trattoria Toscana séfjével és pizzaiolojával kikísérleteztük azt a speciális pizzaliszt keveréket, amihez bátran adom a nevem és arcom!

Kedvenc olasz pizzáid mostantól kérheted KATUSFOOD lisztkeverékből is, amely a dolgokat leegyszerűsítve, kamut és szénhidrát csökkentett liszt keveréke. 

Az így készült pizza magas élelmi és prebiotikus rostot, több fehérjét és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, szépen fokozatosan emeli nem pedig hirtelen a vércukorszintet, így a glikémiás indexe jóval alacsonyabb a hagyományos diétás pizzáknál, amelyeknél gyakorta csak a kalóriaértékkel sakkoznak, a belbecs már kevésbé fontos!

100 g kisült pizzatészta kb. ezzel a lisztkeverékkel körülbelül 18 g szénhidrátot jelent,  ami a napi fehérjebevitel kb. 35 %-át, a napi rost szükségletnek pedig 40%-át tartalmazza.

Alapanyagként említettem a kamut lisztet: nos, azok kedvéért, akik eddig nem találkoztak vele elmondom, hogy a kamut egy ősi, tápláló gabona, mely Egyiptomból származik. 

 

 

A gabonafélék fáraójának is nevezik, csakis ökológiai gazdaságokban található meg. Rendkívül alacsony glikémiás indexe miatt jól illeszkedik cukorbetegek, diétázók étrendjébe. 

De nem ez az egyetlen előnyös tulajdonsága: segít a máj méregtelenítésben, erősíti az immunrendszert.

 A közönséges búzához képest 20-40%-kal több fehérjét tartalmaz.

A héjában, illetve a magbelsőben élelmi rostokat, cellulózt, lignint és pektint találunk. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. Ehhez jönnek az ásványi anyagok, esszenciális aminosavak, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak, szóval igazi nagyágyú egy kiegyensúlyozott étrendben!  

Nagy örömömre szolgál, az együttműködésünk a Trattoria Toscanaval, hiszen pontosan azt képviselik, amiben én is hiszek: meg lehet és meg is kell találni az aranyegyensúlyt az ízek élvezete és a fizikai egészségünk között. 

 

 

 

 

 

 

Címkék: