Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Étkezés

Készítsünk egészséges tésztaételt

A fogyókúra alatt sokan tartanak a tésztaételektől, hiszen azok igen magas szénhidrát, és bizony sok esetben nem elhanyagolható zsírtartalommal is bírnak. Pedig, ha jó alapanyagokat válogatunk össze, igen egészséges fogás is válhat belőle.

Bővebben...

Edd meg a szivárványt

Napjaink egyik jellemző trendje az „edd meg a szivárványt”, amivel egyre gyakrabban találkozhatunk a közösségi oldalakon, ha beírjuk, hogy #eattherainbow. Azon kívül, hogy gusztábbnál gusztább képekkel találkozhatunk, vajon egyéb előnye is van, ha színesen táplálkozunk?

Bővebben...

Mit válasszunk a zöldségesnél szeptemberben?

Azt bár biztosan tudjátok, hogy nagyon fontos, hogy sok-sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk minden nap. Ezzel tudjuk fedezni a vitaminokon, ásványi anyagokon túl az antioxidáns és a vízben oldódó rostok bevitelét is. Emellett az is lényeges, hogy olyanokat emeljünk le a szupermarket, a zöldséges, vagy legjobb esetben a helyi piac portékái közül, aminek éppen szezonja van, hiszen ezek sokkal többet fognak tartalmazni mind vitamin-, mind ásványi anyagokból.

Bővebben...

Bogyós gyümölcseink

Nyáron egyszerűen nem lehet túl sokat beszélni a gyümölcsökről, annyira szépek, színesek, na meg persze isteni finomak. Vegyük most kicsit górcső alá az abszolút szezonjukat élő bogyós gyümölcsöket!

Bővebben...

Nyári kedvencek: a paradicsom és a paprika

A nyári zöldségekből mindenkinek a paprika és a paradicsom ugrik be elsőként, nem csoda, hiszen nagyon szeretjük őket. Ismerjük meg őket egy picit közelebbről!

Bővebben...

Nyári sláger-gyümölcsök: a görög- és a sárgadinnye

Ismerd meg ezt a két isteni csemegét kicsit közelebbről is!

Bővebben...

Testünk építőkövei a fehérjék

A fehérjék a szénhidrátok és a zsírok csoportja mellett az úgy nevezett makrotápanyagaink közé tartoznak, tehát energiát szolgáltatnak szervezetünk számára. Úgy viszont jobban ismerjük őket, mint szervezetünk építőköveit, melyre folyamatosan szükségünk van, hiszen fehérje nélkül nincs élet

Bővebben...

Új! KATUSFOOD kenyérrel és péksüteményekkel bővül a választék

Szénhidrát csökkentett kenyerek, zsemle, stangli, áfonyás levél, vaníliás szív, túrós táska, pizzás csiga, tökmagos pogácsa és sajtos croissant is helyet kapott a választékban.

Bővebben...