Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Készülj fel a télre!

Katus Attila
5 tipp, hogy hogyan kerüld el a megfázást

A havas tájak és a karácsonyi hangulat mellett sajnos a megfázás is gyakran felüti a fejét a téli hónapok során. Talán mostanában kicsit jobban figyelünk szervezetünk egészségére, hoztam nektek 5 megfázás-kerülő tippet, melyek segítségével erősíthetjük az immunrendszerünket, így sikeresen átvészelhetjük a telet egészségesen.

1. Mozogj télen is

A rendszeres testmozgás minden évszakban fontos, és nem érdemes a hideg idő beköszöntével eltenni a futócipőt sem. Megfelelő öltözetben a kültéri futás sem tilos, de meglehet, hogy egy zárt edzőteremben, sportpályán komfortosabban érzed majd magad. A lényeg, hogy sportolj, hiszen a mozgás erősíti a szervezeted, az izzadás pedig méregtelenít. Ráadásul a mozgás a hangulatodat is garantáltan feldobja egy hideg, jeges napon.

2. Ne feledkezz meg a vitaminokról

Valószínűleg nem lepődsz meg, ha azt mondom, hogy a vitaminpótlás kiemelten fontos a megfázásos időszakban. Érdemes minél több, magas vitamintartalmú zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, valamint különböző készítményekkel kielégíteni szervezetünk vitaminszükségletét. A KATUSFOOD C+D3 vitamin kapszula két apró tablettával biztosítja szervezeted számára a naponta szükséges 1000 mg C-vitamint és a 2000 NE D3-vitamint. 

3. Fogyassz (meleg) folyadékot

A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás télen is legalább olyan fontos, mint a tikkasztó nyári hőségben. A folyadékfogyasztásnak fontos szerepe van a méregtelenítő folyamatokban, ráadásul egy meleg tea vagy leves nemcsak a lelkednek esik jól, de a téli hidegben lehűlt testet is segít felmelegíteni. A forró fürdők kifejezetten jól tudnak esni egy hosszú, fagyos nap végén, és a kádban töltött idő nemcsak ellazít, de a szív működésére is jótékony hatással van.  

4. Étkezz tudatosan

Bár télen nehezebb a friss zöldségek és gyümölcsök beszerzése, a vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint a mikro- és makrotápanyagokban gazdag ételek fogyasztására ilyenkor is kiemelten fontos figyelni. Ez egy nehéz mindennapos kihívásnak tűnhet, de szerencsére a KATUSFOOD Étkezéshelyettesítő a téli hónapokban is segítő társunk lehet. Míg fehérje- és rosttartalma magas, szénhidráttartalma alacsony, illetve rengeteg fontos vitamint és tápanyagot juttatsz a szervezetedbe a fogyasztásával.

5. Aludd ki magad

Tudom, hogy milyen sűrűek a téli mindennapok, különösen a karácsonyi készülődés során, de muszáj kihangsúlyoznom, hogy milyen fontos az alvás mennyisége és minősége. Immunrendszerednek is szüksége van a pihenésre, hiszen csak a legjobb formájában tudja sikeresen felvenni a harcot a baktériumok és vírusok ellen. És persze az sem árt, ha elalvás előtt beveszed a KATUSFOOD Esti vitaminpakk tablettáit, biztosítva szervezetednek a prémium vitaminpótlást.

Úgy érzem ezek a tippek könnyen beépíthetők a mindennapokba, és remélem, hogy betartásukkal egészségesen vészeled át ezt a hideg, de mégis szeretetteljes időszakot.

Címkék: Katus Attila, Katusfood, Katusnutrition, katustippek, egészség, étkezés, életmód, katusaktív