Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Táplálkozz egészségesen

Katus Attila
Tippek, hogy mit fogyassz az egészséges életmód érdekében

1. Fogyassz fehérjében gazdag ételeket

A fehérjében gazdag ételek nem csak jobban laktatnak, de a szervezeted számára is elengedhetetlen a megfelelő fehérjebevitel, hiszen nem csupán a csontok és az izmok felépítésében játszik központi szerepet, de sok biológiai folyamatban is ellát fontos feladatokat. Étkezéseink megtervezésekor érdemes arra koncentrálni, hogy a fehérjebevitelre helyezzük a hangsúlyt. Egy személy számára az ideális bevitel 1 gramm/testsúlykilogramm naponta, ha ezt figyelembe veszed, akkor sokkal könnyebb lesz megtervezni a heti étrendedet. Ha szeretnéd megkönnyíteni a bevitelt, akkor érdemes a fehérjeporokhoz fordulnod. A KATUSFOOD Étkezéshelyettesítő adagonként 15 gramm fehérjét tartalmaz, és számos hasznos tápanyagot, amik megkönnyítik az egészséges táplálkozást.

2. Mozogj többet

Célodtól függően válaszd ki a számodra legmegfelelőbb mozgásformát, de a legfontosabb, hogy élvezd és kikapcsolódást nyújtson. Sokkal eredményesebb leszel, és nagyobb sikerélményeket fogsz elérni, ha a sportra inkább hobbiként és élvezetként tekintesz, mint egy szükséges rosszként. Ha a napfény és a plusz fokok nem jelentenek elég motivációt, akkor szólj a barátaidnak, és induljatok el együtt. Az izmaid fejlődését és az ízületeidet pedig a KATUSFOOD Több, mint Kollagén támogathatja.

3. Fogyassz minél több zöldséget

A zöldségek magas vitamin és alacsony kalóriatartalmát valószínűleg nem kell senkinek részletezni. Azonban a zöldség szó hallatán hajlamosan vagyunk egyből a kertészsalátára és a párolt zöldségekre gondolni, pedig rengeteg izgalmas köret és fogás készíthető színes barátainkból. Ne félj kísérletezni, hidd el, az egészségeden, a hangulatodon és a testeden hamar érezni fogod jótékony hatását. Ha kellene egy kis ihlet, akkor csapd fel a Lefogyok Receptek 1. vagy 2. részét!

4. Még több vitamin

A rendszeres gyümölcs és zöldségfogyasztás sem garantálhatja minden egyes nap a megfelelő mennyiségű vitaminbevitelt. Ezért érdemes beszerezni egy olyan vitaminkészítményt, mint a KATUSFOOD C+D3-vitamin, amelynek napi két apró tablettája 1000 mg C-vitamint és 2000 NE D3-vitamint tartalmaz.

Címkék: energia, tavasz, katustippek, Katus Attila, katusfood, kollagén, egészség