Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Mit kell tudnod a KATUSFOOD termékekről?

A KATUSFOOD termékeket elsősorban azoknak ajánljuk, akik számára fontos az egészséges életmód, de a finom ízekről sem akarnak lemondani. A KATUSFOOD termékcsaládban jelenleg 5 igen fontos, a mindennapi étkezés során elengedhetetlen alaptermék kap helyet, de hamarosan újabb tagokkal bővül a kínálat! A KATUSFOOD alaptermékekből már elérhetőek az igen ízletes KATUSFOOD kenyerek és péksütemények is az átlagos kenyerekhez, péksüteményekhez képest alacsonyabb szénhidrát, ellenben magasabb fehérjetartalommal.

KATUSFOOD lisztkeverék

Természetes alapú szénhidrát csökkentett liszt cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak az egészséges életmód jegyében, 7,3 gramm felszívódó szénhidrát tartalommal

A KATUSFOOD lisztkeverék különlegessége a rendkívül alacsony szénhidrát tartalom mellett értékes összetételű, rendkívül magas élelmi rost és prebiotikus rost tartalma. Az élelmi rostok ellenállnak emésztésünknek, ezért gyakorlatilag érintetlenül, felszívódás nélkül haladnak át emésztőrendszerünkön. A prebiotikus rostok a bél mikroflórájának táplálékaként különösen hasznosak számunkra. Immunsejtjeink 80%-a az emésztőrendszerünkben képződik, állapotukat meghatározza a bélbaktériumok megfelelő mennyisége, a bélbaktériumok pedig a rostokból nyerik a tápanyagokat.

A magyar lakosság sajnos rendkívül rostszegényen táplálkozik, a javasolt napi bevitel csupán felét fogyasztjuk el, holott a testsúlycsökkentésben is igen fontos szerepet tölt be. 100 g KATUSFOOD lisztkeverék fedezi napi rostszükségletünk 120 %-át.

Mindezeknek köszönhetően a lisztkeverékünk az átlagos lisztekhez képest sokkal kevésbé emeli meg a vércukorszintet, glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

A csökkentett szénhidráttartalom és felszívódás mellett a KATUSFOOD lisztkeverék emelt fehérjetartalommal bír, ami izomzatunk szempontjából számottevő, a normál lisztekhez képest 4 szeres mennyiségben tartalmaz fehérjét. A fehérjék biztosítják szervezetünk minőségi fejlődését, növekedését, de egy minőségi fogyókúra alapját is a jó minőségű fehérjefogyasztás jellemzi.

A KATUSFOOD lisztkeverék sok speciális liszttel szemben egyedi összetételének köszönhetően önmagában, klasszikus BL 55 búzaliszt hozzáadása nélkül is megállja a helyét az ételkészítéskor, nem szükséges hozzá egyéb liszteket keverni. Igazán jóízű ételeket alkothatunk használatával, a KATUSFOOD eritrit-stevia természetes édesítőszerrel együtt alkalmazva pedig kivételesen egészséges és finom fogásokat varázsolhatunk az asztalra.

 

Használata:általános konyhai használatra, szénhidrátcsökkentett ételek, kenyerek, péksütemények gyártásához

Példa egy kenyér készítéséhez: 250 g KATUSFOOD lisztet összegyúrunk 5 g sóval, 10 g friss élesztővel, és 2,2-2,5 dl vízzel. Jól kidagasztjuk, 10 percig pihentetjük a tésztát.  Cipót vagy vekni formára formázzuk, langyos helyen 30-40 percig kelesztjük, 190-200 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük.

Összetevők: búzafehérje, élelmi rost, borsófehérje, búzakorpa, tömegnövelőszer: polidextróz, hidrolizált kollagén 2 %, sűrítőanyag: guar-gumi, xanthan, gellan gumi, étkezési sav: tejsav, emulgeálószer: E 471, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek,

Allergének: glutén

Átlagos tápértékadatok 100 g termékben:

energia: 1115 kJ/267 kcal

zsír: 3,0 g amelyből telített zsírsavak: 0,0 g

szénhidrát: 7,3 g amelyből cukrok 2,0 g

rost: 29,2 g

fehérje: 38,0 g

só: 0,17 g

az adatok számolt értékek

Nettó tömeg: 1 kg

Tárolás: száraz, tiszta, 23°C alatti helyen.


KATUSFOOD eritrit-stevia természetes édesítőszer

0 kalóriás, természetes édesítőszer-keverék cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak az egészséges életmód jegyében

A KATUSFOOD eritrit-stevia édesítőszer ideális megoldást nyújt minden típusú felhasználásra. Nagy előnye, hogy a két legkedveltebb, legkorszerűbb természetes édesítőszer tulajdonságait ötvözi, egymás előnyeit jelentősen javítva.

Az eritrit természetes formában is előfordul a környezetben, például gyümölcsökben, gombákban, vagy fermentációval előállított élelmiszerekben (borban, sajtokban). Nagymennyiségű előállítása is egy természetes folyamattal, erjesztéssel történik. Édesítőereje 60-80%-os a kristálycukorhoz képest. Olyan cukoralkohol, ami nagyon gyorsan szívódik fel a vékonybélből – ezért nem okoz hasi panaszokat,(kivéve, ha egyszerre túl nagy mennyiséget fogyasztunk), majd változatlan formában távozik a szervezetből. Energiatartalma igen alacsony, és ez a mennyiség sem hasznosul a szervezetben, tehát nem kell számolnunk vele. Glikémiás indexe 0, ezáltal vércukorszintünkre és inzulintermelésünkre sincs hatással. Jó nedvesítőszer, állományjavító, hő tűrő, így sütéshez is használhatjuk, a kristálycukor minden pozitív tulajdonságát tartalmazza, amire sütés-főzés során szükségünk van.

A stevia egy Dél-Amerikából származó növény, az édesfű, vagy jázminpakóca (többségében) leveléből előállított természetes édesítőszer. Levele önmagában 30x, de feldolgozva, stevia kivonatok formájában akár 300x is édesebbek lehetnek a kristálycukornál.  A stevia esetében nem mindegy, hogy melyik részét használják fel az édesítőszer gyártásakor. A legjobb minőségű, LEGKEVÉSBÉ mellékíz mentes termék a növény leveléből készül, azonban fel szokták használni az egyéb növényi részeket is, de azokból már gyengébb minőségű termék készül, erőteljesebb mellékízzel. A KATUSFOOD eritrit-stevia édesítőszer esetében a szteviol-glikozid kizárólag a növény leveléből származik. A stevia használata allergiás reakciót, vagy mellékhatást egyáltalán nem okoz, gyerekek, kismamák és cukorbetegek is fogyaszthatják.  A túlzott bevitelt kerülni kell, akárcsak a többi édesítőszer esetén. Kalóriatartalma, glikémiás indexe 0.

Az eritrit igazán modern, sütéshez is használható édesítőszer, de egyrészt édesítőereje kisebb a kristálycukornál, másrészt az ára is magasabb. A stevia viszont önmagában sütéshez kevésbé használható, lehet mellékíze, de a két összetevő ötvözésével édesítőszerünk ideálisan használható a konyhánkban. Jó választás főzéshez, sütéshez, de akár kávénkat, teánkat, limonádénkat is ízesíthetjük vele.  A két édesítőszer megfelelő arányának köszönhetően nincs mellékíze, normál mennyiségű használatakor nem jelentkeznek mellékhatások, hasi panaszok, puffadás. A KATUSFOOD eritrit-stevia természetes édesítőszer eritritol és stevia kivonat (szteviol-glikozid) elegye, a keverék arányainak köszönhetően édesítőereje megfelel a szacharóz, azaz a kristálycukor édesítőerejének.

E két természetes édesítőszer megfelelő arányú keverékével elérhető, hogy a KATUSFOOD eritrit-stevia természetes édesítőszert egy az egyben használhassuk a kristálycukor helyett, kalóriaterhelés nélkül.

Genetikailag módosított és allergén anyagot nem tartalmaz.

Átlagos tápérték 100 g termékben;:

Energia:

0 kj / 0kcal

Zsír:

0 g

    melyből telített zsírsavak:

0 g

Szénhidrát:

95,3 g

   melyből poliol:

95,3 g

Rost:

0 g

Fehérje:

0 g

Só:

0 g

 

KATUSFOOD Kókuszzsír

Különleges zsírsav összetételű, sütéshez többször felhasználható, azonnali energiaforrás. Emésztőszervi betegségekben szenvedőknek, egészségesen élőknek, sportolóknak, lisztérzékenyeknek is ajánlott.

A zsiradékok széles skálája közül, minden egészségi szempontot figyelembe véve nagyon nehéz a felhasználás céljához a legmegfelelőbbet kiválasztani. A KATUSFOOD kókuszzsír egy stabil szerkezetű zsiradék, 1% alatti transzzsírsav tartalommal, szemben a sütés-főzéskor nem megfelelően használt olivaolajjal, vagy napraforgóolajjal, melyek hőközlése során sokkal több szabadgyök és transz-zsírsav képződik. A transz-zsírsavak olyan telítetlen zsírsavak, melyek molekulái között ún. transz-állású kötések is vannak, a normál „cisz” állás mellett. A transz-zsírsavak jelenlétét már számos betegséggel összefüggésbe hozták (cukorbetegség, elhízás, szív-érrendszeri és daganatos betegségek), ezért kiemelten fontos, hogy a zsiradékok előállításakor és felhasználásakor ne képződjön transz-zsírsav.

A kókuszzsír a kókuszpálma magjából szárított, kopra nevű részből készített zsiradék, fehér, vagy sárgás színű.  A kókuszzsír normálisan szilárd, azonban 24°C-on olvad, ekkor olaj állagú lesz.

A kókuszzsírok két típusát különböztethetjük meg előállításuk szerint. A szűz kókuszzsírt nem finomítják, nem kezelik a gyártás során, azonban ez egy igen markáns (mellék)ízt, erőteljes illatot okoz. A szűz kókuszzsír sokkal könnyebben avasodik, éppen ezért elsősorban a kozmetikai ipar alkalmazza.

Az élelmiszeriparban elterjedtebb változat az ún. RBD technikával készülő kókuszzsír, ami fehérített, szagtalanított. A boltok polcain elsősorban ilyen típusú termékekkel találkozhatunk, a KATUSFOOD kókuszzsír is RBD technikával készül. Az RBD kókuszzsírt a legbiztonságosabb körülmények között állítják elő, ára is lényegesen kedvezőbb. Sütésre csak ez a típus alkalmas. A magas hőfokot rendkívül jól bírja a KATUSFOOD kókuszzsír, 170-180 fokig alkalmazható, a napraforgó olajjal ellentétben akár többször is! Sok más zsiradékkal szemben nem avasodik, a KATUSFOOD kókuszzsír évekig használható sütésre-főzésre.

Ún. MCT, azaz közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz nagy mennyiségben, ami lehetővé teszi, hogy zsíremésztési, felszívódási problémákkor is hasznosuljon, szemben minden más zsiradékkal. Az MCT zsírsavak lebontásához ugyanis nincs szükség az emésztőrendszer enzimjeire. Éppen ezért jól alkalmazható epe, hasnyálmirigy, bél és májbetegségek esetén is. Fontos tudni, hogy a sokáig fel nem ismert cöliákia (lisztérzékenység) miatt is hasznos lehet a kókuszzsír használata, hiszen egy kezeletlen, vagy későn felismert lisztérzékenység esetén a normálisnál kisebb lesz a bélhámsejtek felszívó képessége.

Az MCT zsírsavak emésztőszervi feldolgozása jótékony összetételének köszönhetően szinte azonnal, köztes lépések nélkül megtörténik, gyors energiát szolgáltatva szervezetünk számára. Ha azt vesszük alapul, hogy az MCT-k táplálék kiegészítők formájában is megvásárolhatók, duplán jól járunk a KATUSFOOD kókuszzsír fogyasztásával.

A kókuszzsír - laurinsav tartalmának köszönhetően - eddigi jótékony tulajdonságain túl baktérium, vírus és gombaölő hatással is bír.

A kókuszzsírt sokan támadják magas telített zsírsav tartalma miatt, azonban fontos tudnunk, hogy megfelelő mennyiségben, de szervezetünknek ezekre a zsírokra is szüksége van, napi energia bevitelünk 10%-át fedezhetjük belőlük.

 

Ezek alapján láthatjuk, hogy a KATUSFOOD kókuszzsír beilleszthető emésztőrendszeri betegséggel küzdők, egészséges életmódot folytatók,a paleolit diétába, de akár testépítők étrendjébe is.

 

Átlagos tápérték 100 g termékben:

energia:

900 kcal / 3780 kJ

fehérje:

0,0 g

szénhidrát:

0,0 g

zsír:

100g

 

 

 

KATUSFOOD 4 tojásos orsó és szélesmetélt száraztészta

A KATUSFOOD lisztkeverékből, teljes kiörlésű tönköly búzalisztből valamint falusi tyúktojásból készült száraztészták 40%-AL CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁTTARTALOMMAL rendelkeznek. A kíváló beltartalmuk mellett rendkívül RENDKÍVÜL FINOMAK és könnyen elkészíthetőek. 

Nettó tömeg: 200 g (2 személyre)

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Főzési idő: 7-9 perc

Összetevők: teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt, KATUSFOOD lisztkeverék: (rezisztens keményítő (kukorica), élelmi rost, búzafehérje, probiotikus rost, pálmaolaj, tejfehérje. Sűrítőanyag: xantán, étkezési sav: tejsav, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek), tyúktojás, víz

Átlagos tápérték 100 g termékben  
Energia 1498 KJ/357 Kcl
Zsír 6,9 g
- amelyből telített zsírsav 2,7 g
Szénhidrát 43,8 g
- amelyből cukor 4,3 g
Rost 17,9
Fehérje 20,9 g
Só 0,15 g

 

Már elérhetőek az új KATUSFOOD kenyerek és péksütemények

Szénhidrát csökkentett kenyerek, zsemle, stangli, áfonyás levél, vaníliás szív, túrós táska, pizzás csiga, tökmagos pogácsa és sajtos croissant is helyet kapott a választékban.

Megújult KATUSFOOD termékekkel, a Tradicipó mintaboltjaiban és pékségében már kapható finomságokkal (elérhetőségeiket megtalálod itt) bővült a KATUSFOOD kínálata. 

Az átlagos kenyerekhez, péksüteményekhez képest alacsonyabb szénhidrát, ellenben magasabb fehérjetartalommal bírnak, ezzel is elősegítve a testsúly csökkentését, vagy éppen ideális szinten tartását, úgy, hogy izomtömegünkből ne veszítsünk.

Minden termék a már ismert alaptermékek (KATUSFOOD lisztkeverékKATUSFOOD eritrit-stevia édesítőszerkeverék és KATUSFOOD kókuszzsír) felhasználásával készül!

Címkék: katusfood, liszt, eritrit, stevia, édesítő, kókuszzsír, élelmiszer