A válasz egyértelműen igen. A különféle színű ételek (leginkább növények, gyümölcsök) más-más színanyagok,azaz más-más antioxidánsokat tartalmaznak, amik köztudottan segítik egészségünk megóvását.
Milyen zöldségekből, gyümölcsökből válogassunk? Nézzünk néhány példát:
Banán
Tele energiával, amit keményítőtartalma szolgáltat, mozgás előtt tökéletes választás.
Avokádó
Nagyon jó minőségű, egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ideális alapja zöldségkrémeinknek.
Paradicsom
A likopin nevű színanyagot tartalmazza, ami nagyon erős antioxidáns, fontos szerepet tölt be a különböző daganatok kialakulásának megelőzésében, és látásunkra is pozitív hatással van.
Mangó
Télen közkedvelt gyümölcs, amiről talán kevesen tudják, hogy magas C-vitamin tartalommal bír.
Szeder (akár fagyasztva)
Szupergyümölcsnek tartják, hiszen az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal bír. Segíti a sebgyógyulást, az izmok regenerálódását
Próbáljátok ki a színes zöldségek-gyümölcsök minél szélesebb skáláját, fogyasszátok őket akár együtt, például smoothieként elkészítve.
