Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Készítsünk egészséges tésztaételt

A fogyókúra alatt sokan tartanak a tésztaételektől, hiszen azok igen magas szénhidrát, és bizony sok esetben nem elhanyagolható zsírtartalommal is bírnak. Pedig, ha jó alapanyagokat válogatunk össze, igen egészséges fogás is válhat belőle.

Mi kerüljön a menübe?

Teljes kiőrlésű, vagy csökkentett szénhidráttartalmú tészta, kimérve, pontosan megadott mennyiségben

Így kizárt dolog, hogy túlzásba esnénk az ebéddel, vagy a vacsorával, emellett azt is elérhetjük, hogy a lassabb felszívódású, teljes kiőrlésű tészta hosszú ideig telítsen minket.

Minőségi paradicsomkonzerv

Hozzáadott cukortól mentes, magas likopin tartalmú élelemiszer, ami szv-érrendszerünet és szemünet is védi.

Fokhagyma

Több ezer éve ismert gyógynövény. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmú zöldség, ami antibakteriális és gombaellenes hatása révén légúti megbetegedések esetén igen hasznos. Mi több, értágító hatású, csökkenti a vér káros -LDL-koleszterin-szintjét, immunerősítő, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő hatású.

Olivaolaj

Zsírsavösszetétele ideális, ízanyagokban gazdag olajféle. Használjuk a hidegen sajtolt változatokat, kerüljük a magas hőmérsékletű hőhatásokat, amik kedvező tulajdonságait semlegesítik.

Sovány csirkemell

Igazi fehérjebomba, ami felel az izomfejlődésért, hiszen hiába mozgunk rendszeresen, ha a táplálkozás oldalára nem figyelünk eléggé. Keressük a tanyasi változatot, azok mindig finomabb ízűek.

Parmezán sajt

Bár a zsírosabb sajtok közé tartozik, nagy előnye, hogy igen kis mennyiség is erősebb ízeket hoz ételünkbe, mint például a megszokottabb trappista, vagy cheddar sajtok. Használatával a fűszerek, vagy a só mennyiségét is minimalizálhatjuk.

Tehát egyetlen feladatunk van csupán, készítsünk meghatározott mennyiségeket, minőségi alapanyagokból.

Jó étvágyat!

Címkék: tészta, szénhidrát