Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Mit igyunk nyáron? Megoldások víz helyett

A júliusi melegben megnő a szervezet vízigénye, ami annak köszönhető, hogy testünk próbálja visszaszerezni az izzadással elvesztett plusz mennyiséget, amivel a testhőmérsékletet igyekszik csökkenteni. A folyadék pótlására a legjobb megoldásnak az energiamentes folyadékok bizonyulnak, ez azonban messze nem csak a csapvizet, vagy az ásványvizet jelenti.

Néhány példa, amivel ilyenkor is bűntudat nélkül csökkenthetjük szomjúságérzetünket:

  1. Ice tea természetesen

Készíts egy nagy kancsó teát előző este igazán jó minőségű gyümölcsteából, majd tedd be a hűtőbe. Ilyen egyszerű, reggeli igazán finom ice tea fog várni rád, aminek hűsítő hatását tovább turbózhatod néhány jégkockával, és citromkarikát is tehetsz bele.

  1. Limonádé bogyós gyümölcsökkel

Limonádé nem csak a klasszikus módon, citrommal, citromlével, esetleg naranccsal készíthető, mellé jó adag cukorral. Legalább olyan finom lesz, ha a citrom mellé bogyósokat, például málnát, szedret, vagy ribizlit teszünk a vízbe. Ha nem elég édes, eritrittel fokozható a hatás.

  1. Uborkás víz

Bár elsőre meglehet, furán hangzik, mégis igen jó frissítő. Az íze is meglepően finom, különösen, ha mentalevéllel is tuningolod, emellett a szomjadat is remekül oltja.

  1. Ásványvíz egy kis csavarral

A jégkocka tökéletes társunk a meleg napokon, azonban azt senki sem mondta, hogy a tartóba csak vizet lehet önteni. Próbáld ki, hogy édesítőszeres szörpöt fagyasztasz le, majd ezzel ízesíted a vizedet. Néhány kockába a málnaszörp mellé fagyaszthatsz egész málnát is.

Címkék: folyadék, nyár, limonádé