Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

Ezért fogyassz nyáron is kollagént

Katus Attila
Ugyan a nyári hónapokban az önfeledt kikapcsolódásé a főszerep, a bőröd nem pihen! Az erős nyári napsütéssel szemben fontos, hogy megfelelően támogasd a védelmét. Hogy ne sérüljön tartósan és veszítsen túlzottan a víz-és zsírtartalmából, a fokozott fényvédelem és a megnövelt folyadékbevitel mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a belső védelemre is.

Hatékony belső védelem

A szükséges tápanyagok belső pótlása rendkívül fontos ebben az időszakban, ugyanis a megfelelő vitamin, nyomelem és ásványi anyag raktárak feltöltésével nem csupán a bőr felületi védelmét, ellenálló képességét erősítheted, hanem tartósan segítheted a sejtek egészségét is.

Az erős napsugarak hatására sajnos csökken a szervezet kollagén termelése és az UVA sugarak a bőr belső építőköveit, például a kollagén és elasztin rostokat is bomlasztják. Emiatt a bőr általános állapota idővel egészségügyi és esztétikai szempontból is romlásnak indul, veszít a rugalmasságából, ráncosodni kezd. Így nagyon fontos, főként nyáron, hogy belsőleg megfelelően pótold a kollagént, megelőzve a komolyabb problémák kialakulását.

 

Kollagénnel a külső-belső fiatalságért

A kollagén a szervezünket alkotók fehérjék 70%-át képezi és a kötőszöveteink mindegyikében fellelhető. Ezért is kiemelten fontos a szerepe a porcok, a csontok, és az ízületek védelmében, így a könnyed mozgás megőrzésben is.

Rendszeres fogyasztása tehát nem csupán az UV-káros hatási ellen nyújthat segítséget, de a bőröd hidratáltabbá, feszesebbé válhat és csökkenhet a ráncok mértéke is. Továbbá segíthet a narancsbőr leküzdésében, sőt a hajad és a körmeid is meghálálják, ha megfelelő mennyiségben fogyasztod.

Hogyan pótold a kollagént?

Érdemes belsőleg feltölteni a kollagén raktárakat, ehhez pedig minden esetben megfelelő és biztonságos forrásból származó kollagén peptideket tartalmazó készítményt fogyassz. A KATUSFOOD ​​Több, mint kávé italpor a reggeli kávé élménye mellett prémium minőségű, hidrolizált kollagént, MSM-et, hialuronsavat és rostkomplexet is tartalmaz, így olyan esszenciális aminosavakat bevitelét is biztosíthatod, amit a szervezeted önmaga nem képes előállítani. Egy kis jéggel pedig igazi nyári frissítőt varázsolhatsz belőle.

Címkék: energia, nyár, katustippek, Katus Attila, katusfood, kollagén, egészség