Katus Attila aerobik szakedző, személyi edző, életmód tanácsadó hivatalos weboldala.

KATUSAKTÍV Program filozófiája

Katus Attila
Szeretnél formába lendülni? Testsúlyodat csökkenteni, az alakodat formálni? Akár az egész életmódodon változtatnál? Mindezt nem tiltásokkal és önsanyargatással elérni? Akkor ne halogasd, itt egy egyedülálló lehetőség számodra! Személyre szabott, ugyanakkor pénztárca barát életmódprogramot állítottam össze Neked! Folyamatos szakmai felügyelet, barátságos légkör, jó csapat, jó hangulat, kiváló közérzet vár rád! Az eredményt garantálom, már csak te kellesz hozzá! Hidd el, együtt könnyebb lesz:) Változtass, segítek Neked! Részletek....

 

Miért készítettem Neked ezt az életmódprogramot?

Edzői pályafutásom alatt számos diétás programot tanulmányoztam, azonban egyikkel sem tudtam azonosulni. Tapasztalataim azt mutatták, hogy a diétás programok önmagukban nem hoznak tartós eredményt.

A rendszeres időközönként vagy folyamatosan valamilyen diétát követők bizonyítottan nem csak, hogy rövidebb ideig élnek, de elhízottabbak, frusztráltabbak, jóval kiegyensúlyozatlanabbak, vagyis egyszóval boldogtalanabbak a diétát nem folytatókkal szemben.

A különböző fogyókúrákat folytatók száma ennek ellenére tetemes. Lényegében minden ember megpróbálkozik vele. Azért mondom, hogy csupán próbálkozik, mert közben az elhízottak száma a világban igen jelentős, Magyarország tekinthető jelen pillanatban Európa legelhízottabb nemzetének. Mi lehet a baj ezekkel a programokkal? Szakmailag nem hitelesek, nem elég megalapozottak? Esetleg nem elég érdekesek? Nehezen követhetőek?

A fogyókúra szóval, elnevezéssel is meggyűlt a bajom. Kúra-szerűen testsúlyt csökkenteni nem lenne szabad.

Hosszú évekig összegeztem az iskolákban tanult elméleti, majd a későbbi évek folyamán megszerzett gyakorlati, illetve élsportolói, edzői tapasztalataimat s a hosszú kísérletezés után, sikerült egy olyan testsúlycsökkentő programot létrehozni, ami a testsúlyszabályozás kérdésében megoldást nyújthat Számodra. 

Miért nem tudsz lefogyni? Miért érezheted a fogyást nagy kihívásnak? 

Azt az elején szeretném tisztázni, hogy számomra a testzsír önmagában nem ellenség. A zsír egyfajta védelmi, sőt, bizonyos testrészeinken esztétikai funkcióval is bír. Azt is fontosnak érzem hangsúlyozni, - a férfitársadalom java részével egyetértve - hogy a túlsúlyhoz való hozzáállásom nem esztétikai alapokon nyugszik. A szépség amúgy is szubjektív.

Mindezen említett szempontokat, valamint az egyéni sajátosságokat (testalkatodat, test arányaidat, csontozatodat) figyelembe véve, a leginkább zsírmentes testtömeg elérése kell, hogy legyen a kitűzött célod. Egy olyan zsírmennyiség, ami nem rizikófaktor és nem rontja életminőségedet sem. Abban az esetben, ha némi túlsúllyal rendelkezel, azonban végzel testmozgást, egészségesebb lehetsz, mint az az ember, aki nem végez testmozgást, viszont nem is rendelkezik túlsúllyal.

Azt is fontosnak tartom leszögezni, hogy nem igaz az a megállapítás, miszerint ha nem tudsz lefogyni, akkor „nincs elég akaraterőd, lusta vagy, igénytelen és gyenge”. Az esetleges sikertelenségednek számos egyéb oka lehet. Az évek alatt magadra „gyűjtött” súlytöbblet lehet genetikai örökség, de visszatükrözheti életviteledet is, életkörülményeidet, (stresszes munkahelyedet, rendezetlen családi körülményeidet, egyéb múltbéli sérelmeidet). Ezek mind beépülnek a gondolkodásmódodba, ami hatással lehet a hormonháztartásodra. Ezen - sokszor összetett - ok-okozati összefüggések miatt is annyira nehéz megszabadulni a felesleges kilóktól.

Segíteni fogok Neked azonban abban, hogy elérhesd célodat!

Egy fogyókúra ugyanis a dolgok tüneti kezelése. Olyan, mint egy fájdalomcsillapító. Abban az esetben, ha csupán a következményekkel: az esetlegesen nem kívánt súlyfelesleggel, a testalkattal foglalkozol, nem törődve a mélyen lappangó lelki okokkal, amik ide vezettek, nem csoda, hogyha a felesleges kilók újra és újra visszatérnek. Ahhoz, hogy igazi, tartós eredményt tudj elérni, az életviteleden, és ezzel együtt a gondolkodásmódodon is változtatnod kell.

A fogyókúrákhoz képest sokkal kevésbé népszerűek az életmódváltó programok. A "váltó" megnevezés alapvetően azt sugallja, hogy 180 fokos fordulatot kellene tenned, feladnod eddigi életviteled, s egy „új ismeretlenbe” belevágnod. Éppen ezért tűnhetnek ijesztőnek az ilyen irányban lévő megoldások.

Az én programomban azonban ilyen fajta fordulatról szó sincs. Már a nevével is ezt jelezzük, hisz „KATUSAKTÍV Életmód program” elnevezésünkkel szeretnénk tudatosítani, hogy nem kívánunk éles váltást hozni az életedbe. Igyekeztem tehát egy fogyókúra és életmódváltó program helyett egy olyan testsúlycsökkentő, testsúlymegtartó életmód programot létrehozni, ami a maga nemében egyedülálló. Az összeállítása folyamán próbáltam kiküszöbölni azokat a hibákat, amiket nagyon sok fogyasztó és életmódváltó program önmagában tartalmaz.

A következőkben igyekszem összefoglalni, hogy mik azok a létfontosságú szempontok, amiket érdemes figyelembe venned, ha egy fogyasztó vagy életmód programot választasz, illetve ezzel együtt bemutatni saját programomat; annak előnyeit, valamint azokat az elvi szempontokat, melyeket a testsúlycsökkentő, megtartó KatusAktív Életmód programom megalkotásakor fontosnak tartottam.

Életmódváltó és "fogyi"programok buktatói és a megoldás!

Minden életmódváltó vagy „fogyi” program annyi pozitívumot, illetve hasonlóságot mindenképpen mutat, hogy valamilyen rendszert kíván bevinni az életedbe. Tudatosságra, tervezésre próbálnak nevelni, hiszen manapság legtöbbünk sajnos rendszertelenül, s nem eléggé tudatosan éli mindennapjait. Igaznak is tartom a mondást, miszerint „Amikor nem tervezel, akkor lényegében a bukásodat tervezed”.

1. Egyet előre kettőt hátra program?

Érdekes és egyben becsapós módon lehetséges sikereket, részsikereket elérni, egy-egy szakmailag hitelesnek tűnő, de valójában csak féligazságokat tartalmazó programmal is. A „káosz”- ban élő, rendszer nélküli, nem tudatos életvitelt folytató emberek esetében ugyanis, előrelépést és megoldást jelenthet egy rosszul összeállított és működtetett rendszer is.

Sajnos azonban ilyenkor gyakran az is előfordulhat, hogy bizonyos programok több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak.

2. Szakmailag hiteles a választott program? 

Mint már említettem, számos program nem szakmai alapokon nyugszik. Nincs mögötte olyan kutatás, tudományos háttér, az a tudományos alap, amire építkezni lehetne. Sokszor megfigyeltem, hogy egy koncepció, ami sokszor inkább üzleti, mint szakmai elképzelés, bizonyos részleteiben tudományosan nem alátámasztható állításokra épül. Valahol csúsztat, vagy akár csak féligazságokat állít, így egy olykor hosszú ok-okozati logikai láncolatban logikai bukfencet tartalmaz. Ha egy logikai sor akár csak egy elemében is hamis, akkor már az egész logika és érvelés is hamis lehet. Ez egy nem szakavatott szem számára legtöbb esetben észrevétlen marad.

A KatusAktív Életmód program megálmodójaként, fontosnak tartottam, hogy egy olyan hiteles program szülessen meg, ami tartalmazza személyes elképzeléseimet, tapasztalataimat, s mindez egy széles körű szakmai kör támogató összefogásával történjen meg.

Együttműködve és ezúton megköszönve, az élet különböző területeiről érkező hiteles és elismert szakemberek közreműködését, egy igazán átfogó programot hoztam létre, mely segítségével megbízható tudásra tehetsz szert.

A KATUSAKTÍV életmód program megszületésében részt vett, vagy lektorálta azt:

 

Katus Attila

Világ és Európa-bajnok sportoló, edző, életmód tanácsadó

Abonyi Orsolya

dietetikus

Bencze Mária

dietetikus

Stiller Tamás

KATUSFOOD chef

dr. Orosz Tímea

belgyógyász

dr. Benczúr Béla

belgyógyász, kardiológus

dr. Terrai-Horváth Attila

szomnológus

Szűcs Erika

tanácsadó szakpszichológus

dr. Pónyai Katinka

bőrgyógyász, kozmetológus

Juhász János

fizikus

Seregély Judit

gyógytornász


Szeretném hangsúlyozni, hogy a programom csupán iránymutatás. Tökéletességre törekedve készült, azt azonban tudni kell, hogy tökéletesen kivitelezett életmód egész egyszerűen nem létezik. Mégis integrálva a szak és különböző tudomány területeket kialakítható egy, az életminőségedet jelentős mértékben javító bio-pszicho-szociális jóllét, amit ennél a bonyolult szóösszetételnél sokkal egyszerűbben akár egész-ségnek vagy jól-lét-nek is hívhatunk.

3. Átfogó a program? Követi a „minden mindennel összefügg” elvet?  

Köztudott tény, hogy a testmozgás, a táplálkozás, az alvás, a prevenció, a stressz kezelés, a szexuálhigiénia, az emberi kapcsolatok, s az egyéb környezeti faktorok nagymértékben hozzájárulnak a mindennapi közérzeted javításához, a teljesítőképességed növeléséhez és nem elhanyagolható módon, a külső megjelenésedhez.

(A szexualitás és a higiénia témakörét nem részletezzük a program során, de ettől függetlenül egészséges életmódodnak mindkét terület szerves részét kell, hogy képezze). Sőt, azzal is tisztában kell lenned, hogy ezek, az életedet befolyásoló tényezők folyamatos és szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Nem véletlen tehát, hogy a diéták jelentős része, vagy éppen a különböző betegségek kezelése, esetleg azok megelőzése sem jár olyan sikerrel, ha az említett tényezők összessége nem eléggé átfogó és átgondolt.

Hogy mit értek átfogó problémakezelés alatt? 

Nézzünk egy példát: Vizsgáljuk meg, mi történik akkor, amikor kihagyod az alvást, mint fontos tényezőt a fogyasztó vagy életmód programból. Nos, ha nem vagy kipihent, kedélyállapotod vélhetően rosszabb lesz, és egész nap hajlamos leszel mindent halogatni. A felmerülő problémáid kezelése megfelelő mennyiségű energia hiányában a "Majd holnap" hozzáállással fog történni, a problémáidat és feladataidat nem megoldani akarod, nem szembe nézni velük, sokkal inkább figyelmen kívül hagyni, a szőnyeg alá söpörni, vagy elnapolni őket.

A rendszertelen, a bioritmussal ellentétes, nem megfelelő minőségű és mennyiségű alvás egyéni adottságoktól függően előbb vagy utóbb életenergia veszteségként lép fel. Az egészséges alvás egynegyedét kitevő lassúhullámú alvás csökkenése, vagy akár teljes hiánya, jelentősen rontja a fogyást, sok esetben étkezéshez nem köthető hízást eredményez.

Tehát nemcsak a gondolkodásmódod változik meg, de a szervezetedben hormonális változások is létrejönnek, amik rendkívüli módon megnehezítik, lelassítják a testsúlycsökkentésedet.

Ezzel szemben a jobb kedvű, energikusabb, kipihentebb ember érdekes módon kevésbé hajlamos a nassolásra és inkább egészségesebb étkezési szokásokat vesz fel, az egészégét hosszabb távon jobban biztosító élelmiszereket választ.

Ezzel csupán azt akartam sugallni, hogy a Neked készített KATUSAKTÍV Életmód program is ezen logika mentén ad ajánlásokat. Így a problémákat átfogóan, mindenre kiterjedően kezelve, sikerességed értelemszerűen jóval nagyobb lesz, hisz minden mindennel összefügg!

4. Tiltásokra épül a program?

Emberek vagyunk, mindenkinek van gyenge pontja. Van, akinek a testmozgás esik könnyebben, s az étkezőasztalnál gyengül el, és van, aki fordítva. Bizonyos élelmiszerek tiltása az emberek döntő többségénél nem vezetnek eredményre.

Sajnos sok estben a népszerű, divatos diéták tiltásokon, megkötéseken alapulnak, amik a sóvárgás érzését keltik és visszatérő kísértést eredményeznek. Kevés az olyan ember, aki hosszú távon képes legyűrni a sóvárgást, korlátozni a vágyait.

A fehérjék, a zsírok, szénhidrátok mind-mind fontos TÁPANYAGOK. Tápláló anyagok! Nem ellenségek, hiszen a test optimális működéséhez mindegyikre nagy szükség van. Ezen tápanyagok túl magas és túl alacsony bevitele is árt az egészségnek, rövidíti az életet.

Nem szabad tehát kiiktatni különböző ételcsoportokat az életedből. Nem szabad szélsőséges hozzáállással, „mumusnak” kikiáltanod a szénhidrátot vagy az édességet. A szénhidrátok fogyasztásának drasztikus (nem ésszerű) csökkentésével jelentősen növekedni fog a frusztrációd, a sóvárgásod, és a falásrohamaid esélye. Ráadásul ezen élelmiszerek helytelen módon, akár tudat alatt, fel fognak értékelődni benned, nagyobb jelentőséggel bírnak majd életben. Ezt ellensúlyozandó, elég lenne, a „ritkábban és kevesebbet” módszerrel korlátozni azt a mennyiséget, amit fogyasztanod lenne érdemes. Ezzel a hozzáállással hidd el, hosszabb távon jobban jársz.

Ugyanígy van ez a zsír esetében is. Amennyiben egy bizonyos szint alá csökkented a bevitelét az étrendedben, egyenes arányosságban több szénhidrátot juttatsz a szervezetedbe, következésképpen a vércukorszinted jelentős mértékben ingadozni fog, ami szintén frusztrációhoz és falásrohamokhoz vezethet. Az eredmény közismert, a kalória beviteled növekedni fog, ami aztán elhízást eredményez.

Tested építőkövei a fehérjék. Sejtjeid, szöveteid megújulásához szükség van a folyamatos, megfelelő fehérje ellátottsághoz. Az is problémát jelent, ha a fehérje beviteled mennyiségben nem megfelelő, de a minőségi ellátottságra is törekedni kell. A túlzott bevitel elhízáshoz (a húsok magas zsírtartalma miatt elsősorban) és veseproblémákhoz vezethet, míg a fehérjehiány izomvesztést, vérszegénységet, ödémákat okozhat.

 Az lenne elsődlegesen a feladatod, hogy felelősségteljesen bánj saját testeddel, tisztában legyél azzal, hogy mi az a mennyiség, ami még belefér, és mi az, ami már túlzás. Nincsen egészségtelen étel vagy ital, csak egészségtelen, egyoldalú diéta, koplalás vagy éppen túlzásba vitt mennyiségek. 

KatusAktív Életmód programomban, programodban tehát nem fogsz olyan elvekkel találkozni, amelyek bármelyik fogyasztását is kizárnák az étrendedből, vagy olyannal, amik jelentősen felborítani törekednének a tápanyagok beviteli arányát.

Sok tiltásokra épülő „fogyi programmal” ellentétben én a TÁPLÁLKOZZ, NE DIÉTÁZZ elvet tartom szem előtt. Ahhoz hogy fogyjunk, hogy a test optimálisan működhessen, véleményem szerint táplálkozni kell, semmiképp sem koplalni!

5. Rövidtávra szól a program? Vagy hosszú távú megoldást nyújt Számodra?

Az úgynevezett, bikini szezonra szóló programok, mint tudjuk, nem hoznak tartós megoldást. Legtöbb esetben a diétázó nem is ér el céljához a záros határidőig, vagy ha mégis, a szervezet a gyors változásokat, gyors fogyásokat nehezen tolerálja. Abban az esetben, ha az elhízás évek esetleg évtizedek alatt alakult ki, akkor nem lehet és nem is szabad pár nap alatt lefogyni. 

Ezeknek a rövidtávon gondolkozó programoknak, rövid vagy hosszabb távon, meg lesznek a nyomai és következményei a testeden, bőrödön és az alakodon. Ráadásul ez a fajta „jojo – ztatása” a szervezetnek minden egyes alkalommal egyre rosszabb testarányokat fog eredményezni, hiszen igaz a mondás, miszerint „ahová hízol először, onnan fogysz utoljára”.

Az ilyen programoknak egy másik nagy hibája, hogy nincs utánkövetés. Belekezdtél valamibe, legyen az, diéta vagy böjt, mi lesz azonban utána, ha vége a kúrának?

Nos, a KatusAktív követésével ezeket a problémákat könnyen elkerülheted, hiszen alapjában hosszú távra, humorosan kifejezve életfogytig szól. Bár rövidtávon is eredményes és érezhető változásokat hoz, mégis egy életre szóló kihívást találsz benne.

6. Figyelembe veszi a program az egyéni különbségeidet?

Sok program nem veszi figyelembe a személyiségjegyeidet, szociális körülményeidet illetve lehetőségeidet. Amennyiben egy ilyen rideg módszerrel találkozol, akkor egyértelműen idomulnod kell ahhoz, ami tartalmától függetlenül további frusztrációt és kényelmetlenségeket okozhat, így vágyad elérésének sikeressége jelentősen csökkeni fog.

A KatusAktív rengeteg szabadságot, valódi választási lehetőséget ad neked. Kérdőívének kitöltésével feltérképezheted életed, táplálkozási, testmozgási és egyéb életmódbeli szokásaidat, s szembesítheted Magad erősségeiddel,  s gyengeségeiddel egyaránt.

Nem maradsz azonban egyedül a kérdőív kitöltése során, hiszen a program azonnali alternatívákat ad Számodra, számtalan elméleti és gyakorlati tanáccsal lát el. Összegezve tehát: kézen fogva segít, javaslatokat tesz és megadja azokat a kereteket, amiken belül a döntéseidet meghozhatod, megfelelő mozgásteret biztosítva Neked, végrehajtása során. 

7. Tanít Téged a program vagy csak megmondja a "tutit"? 

Vannak programok, amik nem érzik fontosnak, hogy tanítsanak, vagy információkat adjanak, hogy mit és miért várnak el az utasítások végrehajtása során. Sokszor tudásukat (ha van mögötte egyáltalán tudás bázis) nem szándékozzák átadni, sokkal szívesebben tartják meg ezen információkat maguknak. Szerintem ez hibás hozzáállást és nem egyenes gondolkodásmódot tükröz.

 KATUSAKTÍV tanít. Kézzelfogható elméleti és gyakorlati tudást is ad. Hadd mondjak erre egy példát a saját életemből. Versenyzői időszakomban nemcsak edzővel, de kamerával is dolgoztunk felkészüléseink során. Ez egy kíméletlenül őszinte, s rendkívül hatásos módszer volt. Kikockázva újranéztük gyakorlatunk minden mozdulatát, mely során rengeteg hiba vált egyszerre láthatóvá, melyeket miután kijavítottunk, szemmel látható volt a különbség. Igazi önvizsgálat volt ez, egyfajta tanulási folyamat, szembenézés önmagunkkal és hibáinkkal. Ilyen az életmód programom, a KatusAktív is.

Mindezek mellett konzultációs lehetőséget is biztosítok Neked, hogy a már megszerzett tudásod tovább bővíthesd. Ráadásul a program résztvevőjenként lehetőséget teremtek Számodra, hogy a többi, programomban résztvevő személlyel is kapcsolatba kerülhess, tapasztalataitokat megoszthassátok egymással.

8. Reális, megvalósítható a program? 

Túl bonyolult, nehezen értelmezhető, kivitelezhető, időigényes a program? Túl sokat kér és vár el Tőled, amit így képtelen vagy teljesíteni?

Változást eszközölni az életben, új vizekre evezni nem könnyű feladat. Sokan félnek tőle, pedig ha igazán őszinték akarunk lenni magunkkal, akkor a változás elkerülhetetlen. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ki hogyan áll hozzá. Abban az esetben, ha változni, változtatni szeretnénk, nem érdemes olyas fajta hozzáállást választani, amikor folyamatosan azt nézzük, hogy mi, miért nem fog sikerülni, hogy hol fogunk esetleg kudarcot vallani. Sokkal inkább érdemes arra koncentrálni, hogy mi az, amiben képes vagy a változásra.

Kérdőívem kitöltésével, s a KatusAktív követésével fogsz találni olyan kapaszkodási pontokat, melyek biztosan segítségedre lesznek az elindulásban.  

Olyan nincs, hogy nem tudsz változtatni az egészségi állapotodon, az alakodon, vagy akár a személyiségeden. Mindig van rá lehetőséget! "Ha nem gyötröd a testedet, a tested fog gyötörni téged!"

A döntés legfőképpen az a Te kezedben van. A komfort zónádból időnként ki-kilépve, némi bátorsággal, aktivitással Saját Magad formálhatod az életedet.

Az egyéni lehetőségeket a program sikerességéhez azonban meg kell találnod. A jó hír az, hogy mindegyikünk így vagy úgy, kevesebbel, vagy többel, de rendelkezik lehetőségekkel. Ha kicsinek éreznéd a mozgástered, mert egészségügyi állapotod valamilyen szinten korlátoz, esetleg jelentősebb túlsúllyal rendelkezel, nincs meg a nagyon fontos támogató környezet vagy egy segítő társ a változáshoz, akár éppenséggel nem állsz úgy anyagilag, ne csüggedj. Célként kitűzheted magadnak első körben azt is, hogy minél több lehetőséget teremtesz Magad körül, melyek mind a változás útjának irányába mutatnak.

KATUSAKTÍV ebből a szempontból is segítségedre lesz. Nem megtilt dolgokat, nem korlátozni kíván Téged, inkább választási lehetőségeket kínál Neked. Így tudod majd azt személyre szabni, a saját életviteledre formálni, s így időről időre nagyobb lépéseket tenni.

Bizonyíts Magadnak, mutasd meg, hogy Te magad lehetsz életed iránytűje azzal, hogy kezedbe veszed az irányítást és a lehetőségeidet összegyűjtve elindulsz azon az úton, amit magadnak szánsz egy szebb és tartalmasabb élet reményében.

9. Fokozatosság elvét követi a program?

Sokszor megfigyelhető egy diétánál vagy életmódváltó programnál, hogy mindenféle átmenet nélkül belecsap a drasztikus módszerbe és nincs semmi fel- vagy levezetése, nincs eleje, se vége. A változás, ha lassú, akkor nem zavaró és alig észrevehető. Abban az esetben viszont, ha egy gyors folyamatként megy végbe, az szokatlan, kényelmetlen és ijesztő is lehet.

A fokozatosság, s mértékletesség, elengedhetetlen tehát a hosszú távú sikerhez, legyen szó teljes életmód változtatásról, a testsúly szabályozásáról, vagy az egészség megőrzéséről, megtartásáról.

A sok kis lépéses „hangya módra” módszer, életed egyes részterületein kisebb változásokat, míg életed egészében jelentős átalakulást eredményez. Nagy lépést, nagy változást életed egy szegmensében sokkal nehezebben és sokkalta ritkábban is teszel meg. Edzői tapasztalataim szerint a „Lassan járj, tovább érsz” módszer a hatékonyabb az életmód változtatás tekintetében is.

Edzői pályafutásomat megelőzve, élsportolóként is ezt a módszert követtük. Egy pontozásos sportágban a Sportaerobik sportágban versenyeztünk. Csapattársaimmal úgy lettünk 6x-os világbajnokok, hogy a versenyek alkalmával minden részpontszám tekintetében jól teljesítettünk. Nem feltétlen tökéletesen, csak jól! Így a sok és kiegyensúlyozottan magas részpontszám miatt sok esetben a versenyzők közötti legmagasabb végpontszámot értük el, ezzel megnyerve jó pár versenyt. Hiába voltak vetélytársak, akik bizonyos részpontszámban jobban teljesítettek, a végeredményt tekintve ez már nem így volt.

10. Kellően érdekes, motiváló a program Számodra vagy éppen egyhangú és unalmas?  

Vannak programok, amik követése unalmas és egyhangú.

KATUSAKTÍV motiváló. Hogy miért gondolom ezt? Ennek két oka is van. Egyrészt azt gondolom, szereted a játékokat, versenyeket, vagy csak szereted összemérni magadat másokkal. A programomban, programodban személyes példákon és példamutatáson keresztül erre is van mód és lehetőség.

Egy közös felületen sikertörténeteiddel motiválhatsz másokat, megoszthatod személyes tapasztalataidat, így személyes megoldásaiddal, ötleteiddel másnak is segíthetsz, egymásnak is segíthettek!  

11. Bármikor könnyen ellenőrizheted a programban, hogy jó úton haladsz?

Bizonyos programok nem adnak ellenőrzési, vagy visszatekintési lehetőséget, ezért nem feltétlen tudod, hogy jó úton jársz.

A KATUSAKTÍV kérdőívét nagyon egyszerűen és gyorsan ki tudod kitölteni, eredményessége azonnal ellenőrizhető. Bármikor, havonta, hetente, akár naponta újra meg újra megismételheted, így saját magad nyomon tudod követni a fejlődésed, változásod útját.

12. Interaktív a program? Könnyen elérhető, hozzáférhető Számodra?          

Számos program nem interaktív, vagy nem ad opciót a kapcsolatfelvételre.

KatusAktív arra is lehetőséget biztosít, hogy jobban elmélyülj bizonyos, esetleg nehézségeket okozó részekben, s ha szükséges, további segítséget kérj, hiszen konzultációs lehetőséget is biztosítok Számodra. Szakértői csapatom minden esetben segítségedre lesz.

Összességében tehát egy remélem szerethető, közérthető, könnyen értelmezhető és hiteles programot hoztam létre Számodra. Szeretném, hogy az elhatározott testsúlycsökkentést, vagy éppen egy nagyobb mértékű életmódbeli változtatást, hatékonyan, szélsőségektől mentesen, megbízható módon tudj végrehajtani.

KATUSAKTÍV program nem tökéletes, mint ahogy mi emberek sem vagyunk azok. Én nem várok hőstetteket Tőled. Rengeteg hétköznapi hős van, aki több gyermeket nevel, aki több műszakban dolgozik, több nyelven beszél és sorolhatnám. Én pont az ilyen hősöknek, vagyis NEKED írtam ezt az életmód programot. Azoknak az embereknek, akik napi szinten sok apró, de jó döntést meghozva elindulnak velem együtt egy úton. Azt szeretném, ha a magad módján, figyelembe véve a saját életkörülményeidet, lehetőségeidet, ízlésvilágodat és motivációs szintedet, önmagadhoz képest tudj fejlődni. Én leginkább csak, a BENNED lévő csodát akarom a felszínre hozni vagy felerősíteni.

Soha ne feledd! Az életmódod minősége nemcsak Számodra, de környezeted, sőt születendő gyermekeid számára is életbe vágóan fontos. Legyél Te bármelyik "szülője" gyermekednek, már a magzati, de az azt megelőző időszakban is kiemelkedően fontos, hogy milyen életmódot folytatsz, milyen génállománnyal indulsz, és milyen génállományt örökítesz.

Azt kívánom, hogy ezzel a felelősséggel, tisztelettel és szeretettel törődj Magaddal életed folyamán. 

Tisztelettel:

Katus Attila

Tipp: ha időhiány miatt félbe kell hagynod a kitöltést, kattints a kérdéssor végén lévő Mentés gombra és regisztrálj, hogy megőrizhessük az adataidat! Amikor folytatni szeretnéd a kérdőívet, ugyanerre az oldalra visszalépve a jobb oldali Belépés mezőben lépj be az oldalra, majd kattints a Profil gombra, ahol megtalálod a korábbi kérdőívet, ezt megnyitva tudod befejezni a kitöltést.

Címkék: KATUSKATÍV, program, átalakító, fogyasztó, egészségmegőrző, aerobik, személyi edzés, dietetikus, kedvezmények, tavasz