Hozzávalók 12 adaghoz:
· 4 db. tojás
· 1/2 tk. szódabikarbóna
· 1 csipet só
· 4 ek. KATUSFOOD édesítőszer
· 20 g kakaópor
· 30 g KATUSFOOD lisztkeverék
· 500 g krémes állagú zsírszegény túró
· 30 g KATUSFOOD Étkezés helyettesítő (epres)
· 100 g eper
· 50 g étcsokoládé
Elkészítés:
Kapcsold be a sütőt, melegítsd elő 180 fokra. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval verd fel. A sárgájához add hozzá az édesítőszert, a szódabikarbónát, és kakaóport, és verd fel. Adj a sárgájához 2 ek. fehérje habot, majd keverd hozzá a liszkeveréket is. Ezt követően add hozzá a maradék fehérje habot, és körkörös mozdulatokkal óvatosan keverd a masszába. Vigyázz, hogy ne törd össze a habot. Sütőpapírral bélelet kb. 30*30 cm-es tepsibe egyengesd el a tésztát, majd 180 fokon süsd kb. 12 percig. Miután a piskóta elkészült húzd le róla a sütőpapírt, és terítsd konyharuhára. Készítsd el a krémet. A túróhoz keverd hozzá az Étkezés helyettesítőt. Amennyiben édesebben szereted tehetsz bele 1 ek. édesítőszert, de ez elhagyható. A piskótára kend rá a krémet, és kb. 50 g megtisztított, aprított epret szórj a krémre, majd szorosan tekerd fel. Az étcsokoládét 2-3 ek. vízzel vízgőz felett olvaszd fel, majd csurgasd a tekercs tetjére. Tedd a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen. A maradék eperrel tálald.
A tekercset 12 szeletre vágd, így 1 szelet=1 adag.
