Ha december, akkor karácsony, ha pedig karácsony, akkor sütemény, méghozzá egy
mézeskalács és sütőtök ízesítésű kevert süti KATUSFOOD vaníliás vagy csokis
Étkezéshelyettesítő hozzáadásával. :)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 50 g eritrit
- 15 g holland/szerencsi kakaópor
- 80 g KATUSFOOD vaníliás/csokis Étkezéshelyettesítő
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 230 g sütőtök püré
- 100 g min. 70%-os étcsoki
- 1 ek. kókuszolaj
Amennyiben nyers sütőtökünk van, alaposan mossuk meg, a végeit vágjuk le,
daraboljuk fel, és légkeveréses sütőben 200 fokon 45 perc alatt süssük puhára. A
húsát aprító gépben, botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsük. A sütihez a már
megsült tökből lesz szükségünk 230 grammra. A csokit a kókuszzsírral gőz fölött
olvasszuk fel. A tojásokat az édesítővel verjük fel. Adjuk hozzá a kakaóport, az
olvasztott csokit, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sütőtök
pürét. A hozzávalókat jól keverjük össze. Adjuk hozzá a KATUSFOOD
Étkezéshelyettesítőt, és ezzel is keverjük el. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy
18*24 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. 180 fokon 25-30
perc alatt süssük készre a sütit. Bogyós gyümölcsökkel, dióval tálalható. Jó étvágyat!
